Jouw VOETEN op de eerste plaats


Plan je afspraak

Medische pedicure

Een medische pedicure omvat controle en ontsmetten van de voet, nagellak verwijderen, reinigen, knippen en vijlen van de nagels, verwijderen van eelt, eeltpitten, likdoorns en korte massage met een balsem O’Sea aangepast aan het type voet.

De pedicure SPA omvat alle handelingen van de medische pedicure uitgebreid met peeling, uitgebreide massage, masker en eventueel lakken van de nagels of Gel Polish.

Speciale aandacht voor schimmelnagels, voetschimmel, ingegroeide nagels, wratten en de diabetesvoet. Algemene verzorging van de voeten: huidaandoeningen, nagelafwijkingen ... Mogelijkheid tot oncologische voetzorg; diabetische voet en sportpedicure.

Sportpedicure

Uitgebreide behandeling voor sporters:

  • pathologie: op zoek naar de aard van het probleem aan de voet of de tenen (b.v. blaren, traumanagel …) en vaststellen van het behandelplan
  • schoenadvies: welke schoen specifiek voor welke sport; aan te vullen met de juist schoenzool en vetertechnieken
  • sportmassage: aanleren van enkele oefeningen om thuis toe te passen
  • taping: behandeling van diverse problematieken: gestoten of gebroken teen, hallux valgus, hielspoor, blaren …
  • educatie en preventie: gebruik van producten, sprays, balsems, ortheses …

De sportpedicure behandelt uiteraard ook alle andere problematieken zoals bij een gespecialiseerde voetverzorging.

Nagelbeugeltechnieken

Nagels leiden soms een eigen leven: de nagelwal krijgt een overdruk, de nagelplaat groeit verkeerd, de nagel groeit in, nagels krullen op …
 
Hierbij brengt een nagelbeugel verlichting. Het aanbrengen gebeurt pijnloos en laat de zijdelingse nageldelen langzaam corrigeren waardoor een normale nagelgroei opnieuw mogelijk wordt.
De nagelwal wordt ontlast en de oorzaak van de pijn of de klacht wordt tegelijkertijd opgeheven.
 
De nagelbeugel behoudt - afhankelijk van de ernst van het probleem - drie tot zes weken zijn werkkracht en wordt nadien best nog enkele keren herhaald tot het gewenst effect is bereikt.