Reflexologie

voor gelukkige en gezonde handen en voeten

Plan je afspraak

Reflexologie

De voeten en de handen zijn de spiegels van ons lichaam. Alle organen en lichaamsdelen vinden net in die handen en die voeten hun reflexzones. Naast een bijzondere verzorging via gespecialiseerde voetzorg en/of manicure, behandelen we de handen en de voeten ook graag met reflexologie om kleine of grote kwaaltjes te ondersteunen of te verlichten.

Deze aanvullende behandeling start vanuit een professionele intake om goed de vraag, de zorg, de nood, de klacht … in kaart te brengen. Vandaaruit wordt een individueel behandelplan opgesteld.

Wist je dat er zelfs een reflexologie speciaal voor baby’s, peuters en kleuters bestond? Ook deze behandeling bieden wij graag aan voor de allerkleinsten. Wie wil nu niet alles doen om ook het welbevinden van die kleinsten optimaal te laten zijn?

De eerste behandeling wordt voorafgegaan door een intakegesprek. Daarin wordt een zo goed mogelijk beeld geschetst van het behandelplan in functie van de klachten, noden of behoeften. De aanpak en het aantal behandelingen is dus verschillend van persoon tot persoon. De vijfbeurtenpakketten zijn uiteraard heel interessant!

Voet- en handreflexologie

Bij de reflexologie worden specifieke zones op de voeten of handen behandeld. Deze zones stemmen overeen met andere delen van het lichaam zodat de reflexologie eigenlijk een weerspiegeling is van alle lichaamsdelen op bepaalde punten van de voeten of de handen …  de voet of de hand als spiegel van de volledige mens . Ons hele lichaam kunnen we dus projecteren op onze handen en voeten. De reflexzones corresponderen met organen en orgaansystemen.

De reflexoloog oefent op de voet of de hand een druk uit op die zones naar gelang de klachten. Hierdoor worden lichaamsdelen en organen geprikkeld en beïnvloed. Elke actie ter hoogte van de hand of de voet brengt een reactie voort op een andere plaats in het lichaam. Zo worden geblokkeerde zones en pijnlijke plaatsen in evenwicht gebracht. De druk zorgt voor een stimulans of voor rust.

Een volledige reflexzonebehandeling heeft aandacht voor beide voeten of handen en dus voor het totale lichaam. De energie wordt over het gehele lichaam verdeeld en er is een zoektocht naar een evenwichtige fysieke en geestelijke balans.

Tijdens en na de behandeling kunnen bepaalde reacties optreden. Dit is heel verschillend van mens tot mens en moeilijk te voorspellen. Je kan op wolkjes lopen door extra energie, je kan wat loom zijn of tijdelijk vermoeid worden, je kan kennismaken met oude kwaaltjes die eventjes de kop opsteken en daarna weer verdwijnen, je zal beter slapen en bij een darmverstopping moet je meer naar het toilet. Na de behandeling kan ’s anderendaags de urine wat donkerder zijn en/of sterker ruiken. Je mag niet vergeten dat het lichaam op het moment van de behandeling en enkele dagen erna een reiniging ondergaat. Enkele dagen wat extra vocht opnemen is dan ook aan te raden.

De reflexologie is een aanvullende behandeling bij de klassieke geneeskunde. Het kan afzonderlijk of aanvullend naast andere behandelingen gebruikt worden. Het immuunsysteem wordt gestimuleerd en stress wordt weggenomen. Reflexologie is bij iedereen toepasbaar, zelfs heel specifiek bij de allerkleinsten.

De behandeling biedt ondersteunende en verlichtende werking bij onder andere:

 • ademhalings- en spijsverteringsstelsel
 • cardiovasculair stelsel (hart- en bloedvaten)
 • hormonen
 • lymfe- en zenuwstelsel
 • spier- en beendergestel
 • acute en chronische pijnen
 • depressie, vermoeidheid en burn-out
 • stress en stress gerelateerde klachten
 • slaapstoornissen
 • menstruatiepijnen

Er is mogelijkheid tot voetreflexologie of handreflexologie als algemene behandeling. Je kan er ook voor kiezen om de voet- en handreflexologie te combineren of specifiek reflexologie toe te laten passen bij een specifieke klacht.

Baby-, peuter- en kleuterreflexologie

Specifiek voor de allerkleinsten is er de baby-, peuter- en kleutervoetreflexologie. Deze speciaal ontwikkelde vorm geeft een verzachtende massage met vingertoppen en druk van de duim om aan de kleine en grote behoeften van jouw baby, peuter of kleuter te voldoen. Studies hebben immers aangetoond dat baby’s en jonge kinderen snel positief reageren op reflexologie. De rustgevende behandeling neemt slechts een halfuurtje in beslag. Het biedt de voordelen van een natuurlijke therapie en de gebruikte technieken hebben tot doel het immuunsysteem te versterken en/of verlichting te brengen bij onder andere volgende symptomen:

 • reflux - krampjes – lucht in de darmen
 • ademhalingsproblemen
 • obstipatie – harde ontlasting - buikpijn
 • slecht inslapen en/of doorslapen van je baby
 • verkoudheid - oorpijn - pijn bij vaccinatie
 • huilbaby zonder aanwijsbare reden
 • klacht bij tandjes krijgen - huidproblemen
 • hyperactiviteit - reisziekte

Er is een betere voedingsopname en toename van gewicht bij te vroeg geboren baby's.
Het verbetert de band tussen ouder en kind ... een mooi voordeel!

Workshop baby- en peuterreflexologie

Maak gebruik van de vijfbeurtenkaart voor voetreflexologie, handreflexologie en voetreflexologie kinderen en jongeren!


Tarieven